B-actief

In heel Nederland organiseren ervaringsdeskundigen lokale bijeenkomsten voor lotgenoten; (ex-)borstkankerpatiënten, naasten en erfelijk belasten. Deze ervaringsdeskundigen willen op vrijwillige basis iets betekenen voor anderen, geven de energie en steun die ze zelf gekregen hebben weer door aan anderen. Borstkankervereniging Nederland (BVN) ondersteunt deze goede regionale initiatieven onder de naam B-actief!

BVN is een vereniging voor én door borstkankerpatiënten en hun naasten. Veel (ex-) patiënten en naasten zetten zich vrijwillig in voor lotgenoten. Bij BVN noemen wij hen actieve leden. Actieve leden die lokale activiteiten voor lotgenoten organiseren, doen dat bij BVN onder de noemer 'B-actief'! Je vindt deze activiteiten op de borstkankeragenda, herkenbaar aan het B-actief logo. In de oktober- borstkankermaand worden er altijd extra veel B- actief activiteiten georganiseerd. Een verslag van afgelopen keer vind je hier

Wil jij ook een B-actief activiteit gaan organiseren?

Dat kan! We bieden je een actief netwerk van lotgenoten die ook hun kennis en ervaring willen delen en inzetten! Samen met de anderen sta je aan de bron van inspirerende ideeën en initiatieven. Met elkaar ontdekken wat het beste werkt en leren van elkaar is het motto: we delen elkaars succes en helpen elkaar ook in de andere regio een succesvolle activiteit op te zetten. Je krijgt hierbij ondersteuning en coaching van ervaren BVN- begeleiders. Bovendien krijgt je initiatief financiële steun. Dat geld kun je vooraf krijgen. Dat wil zeggen: 80% ervan. Hoef je het ook niet meer voor te schieten. Na afloop vragen we je een kort verslag van je activiteit te doen, met een leuke foto voor op de website. Ook ter inspiratie voor anderen. Op basis van dit verslag krijg je de resterende 20%. Voor elk initiatief is er maximaal 500 euro beschikbaar.

Ik doe mee!

Wil jij aan de slag als B-actief vrijwilliger? Kijk dan hier of er actuele vacatures zijn en meld je direct aan!