Archief blad B

B is het blad van Borstkankervereniging Nederland (BVN) en is hét geprinte informatiemiddel over borstkanker, geschreven vanuit patiëntperspectief. Hieronder staan alle B's digitaal bij elkaar. Bovenaan vind je de nieuwste, onderaan de oudste.

Blad B verschijnt twee keer per jaar en onze leden ontvangen B als eerste thuis. Wanneer je lid wordt ontvang je bovendien altijd de meest recente editie.

Klik hier om lid te worden >>

Of lees meer over blad B >>

Lees blad B online

Hieronder vind je alle verschenen B's digitaal terug. Door dubbel met je muis op een B te klikken, zoom je de editie in. Met de pijltjes naast de cover 'blader' je door het blad heen. Klik op het Fullscreen-icoontje rechts onderin, om de B in volledig scherm door te bladeren. Met de escape-toets keer je weer terug naar de website. En met het vergrootglas-icoontje kun je snel in een B zoeken.

Let op: het kan even duren voor alle B's in de website geladen zijn.

B 19, lente 2017

In B19 lees je onder andere over optimale borstkankerzorg, nazorg op maat, vervangende hormonen na eierstokoperatie (erfelijke belasting), immunotherapie bij triple negatieve borstkanker, littekens, mannen met borstkanker, nieuwe operatietechniek om lymfoedeem te voorkomen en meer.

B18, winter 2016

In deze B aandacht voor Jeannette die vertelt over haar borstreconstructie, hoe je antihormonale therapie beter vol kunt houden, beschikbaarheid van dure medicijnen, praten over je verdriet en meer.

B17, najaar 2016

Deze B staat in het teken van de late gevolgen na borstkanker en besteed onder andere aandacht voor Anjo en hoe zij uiterlijk nu ervaart, aanhoudende vermoeidheid, seks en extra kilo's.

B16, lente 2015

In deze B aandacht voor Roelanda die liever zonder pruik over straat gaat, psychosociale zorg bij emoties, een second opinion, de genenprofieltests en het risico op uitzaaiingen en meer.

B15, winter 2015

In deze B aandacht voor Babette die na haar herstel iets wilde doen wat ze anders nooit deed, directe bijwerkingen van de chemo en wat je ertegen kunt doen, het verschil tussen oudere mensen met borstkanker en jongere patiënten, een interview met Désirée Hairwassers en meer.

B14, nazomer 2015

In deze B aandacht voor Marianne die zwanger was toen ze borstkanker kreeg, het krijgen van een baby na borstkanker, de feiten en fabels over zorgverzekeringen, wat welke verpleegkundige doet in het mammateam en meer.

B13, voorjaar 2015

In deze B aandacht voor het verhaal van Susan die een dubbelzijdige borstverwijdering met borstreconstructie kreeg, de oorzaken & behandeling van hartfalen, wat je moet weten over het kiezen van een uitwendige prothese, blijven werken bij borstkanker en meer.

B12, winter 2014

In deze B aandacht voor hormoontherapie en de bijwerkingen, mammografie, echo, MRI, PET-CT, borstkanker en werk, goed verzekerd zijn en meer.

B11, nazomer 2014

In deze B aandacht voor de trends bij borstoperaties, de mogelijkheden van borstreconstructies, resultaten van grote studie met mannen, betrouwbare informatie en betere zorg voor uitgezaaide borstkanker, hormonale therapie vóór de operatie, feiten over borstkanker en voeding, tips als je intensief zorgt en meer.

B10, lente 2014

In deze B aandacht voor immunotherapie en de rol van het afweersysteem bij borstkanker, oorzaken en behandeling van 'chemobrein', Monica die haar kaalheid goed kon accepteren, Patient advocates van BVN, een BRCA2 afwijking en een kinderwens, creatieve expressie en meer.

B9, midwinter 2013

In deze B aandacht voor het pathologisch rapport, feiten over en onderzoek naar triple-negatieve borstkanker, praktische tips om met intense moeheid om te gaan en meer.

B8, nazomer 2013

In deze B aandacht voor seksuele klachten, met moleculaire diagnostiek de tumor ontrafelen, 12 jaar leven met borstkanker en meer.

B7, voorjaar 2013

In deze B aandacht voor mannen met borstkanker, de eerste B-force resultaten, tips voor zzp'ers met borstkanker, praktische informatie, Pink Ribbon, nieuwe ontwikkelingen en inzichten, je behandelplan en meer.

B6, midwinter 2012

In deze B aandacht voor de trial boostbestraling bij DCIS, alles over ziek zijn, loon en de 13e maand, de partner en 'hero' van Marijke, Pink Ribbon directeur Susan Veenhoff, inloophuizen, de vele soorten borstkanker, verlichting bij oedeem door borstlymftaping en meer.

B5, nazomer 2012

In deze B aandacht voor een baby krijgen na borstkanker, de best mogelijke zorg, tips om je kinderen te vertellen dat je erfelijk belast bent, verlofregels tijdens ziekte en re-integratie, mindfulness en meer.

B4, voorjaar 2012

In deze B aandacht voor wetenschappelijk onderzoek naar de meerwaarde van bestraling, de basisverzekering en borstkanker, neuropathische pijn, de feiten van een operatie bij borstkanker, het serviceteam van BVN en meer.

B3, midwinter 2011

In deze B aandacht voor tageted therapy, een checklist voor na de diagnose, nieuwe polikliniek voor mannen met borstkanker, tips voor kids, het ABC van chemotherapie, borstkanker bij oudere vrouwen en meer.

B2, nazomer 2011

In deze B aandacht voor wetenschappelijk onderzoek om borstkanker via tepelvocht op te sporen en echogeleid opereren, jong en erfelijk belast zijn, radiotherapie, lymfoedeem, shoppen naar een levensverzekering en meer.

B1, voorjaar 2011

In deze B aandacht voor de partner van Champal over het laatste moment met zijn vrouw, waarom je mee zou doen aan wetenschappelijk onderzoek, Jolanda en de relatie met haar lichaam, alles wat je moet weten over de mammaprint, de ins en outs van hormoontherapie, een dubbelportret over borstreconstructies en meer.