Actief worden voor BVN

Je wilt iets betekenen voor anderen, je wilt de energie en steun die je zelf krijgt weer doorgeven aan anderen of je wilt je samen met anderen inzetten voor mensen met borstkanker of erfelijk belasten. 

Borstkankervereniging Nederland (BVN) is een vereniging voor én door borstkankerpatiënten en hun naasten. Veel (ex-) patiënten en naasten zetten zich vrijwillig in voor lotgenoten. Zij organiseren onder andere lokale activiteiten, beantwoorden vragen van patiënten en zorgen voor lotgenotencontact. Ook behartigen zij de belangen van patiënten in de ziekenhuizen en helpen mee bij de ontwikkeling van richtlijnen in de zorg. 

Vrijwilligerswerk bij BVN

Wil je je ervaring ook inzetten om een ander te helpen? We hebben een heel divers aanbod van vrijwilligerswerk bij BVN! Zo kun je actief worden binnen hieronder genoemde taakgebieden.

Belangenbehartiging

  • Patient advocate
  • Expertgroeplid
  • Werkgroeplid (richtlijnen, landelijke congressen, doelgroepen, etc)

Informatievoorziening

  •  Serviceteam (ervaringslijn en digiteam)

Lotgenotencontact

Vacatures

Wanneer we op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers, dan vind je hier de actuele vacatures.

Wat bieden wij jou?

Een actief netwerk van lotgenoten die ook hun kennis en ervaring willen delen en inzetten! Samen met de anderen sta je aan de bron van inspirerende ideeën en initiatieven. Met elkaar ontdekken wat het beste werkt en leren van elkaar is het motto. Je kunt je ook verdiepen in medische ontwikkelingen, anderen helpen bij lastige kwesties die horen bij het ziek- zijn, het beter worden of het niet meer beter worden. Samen met de BVN begeleider kies je de functie die het beste bij jouw wensen en vaardigheden past! Als je vrijwilliger bent bij BVN, krijg je je onkosten en lidmaatschap vergoed.

BVN academie

Je krijgt ondersteuning en coaching van ervaren BVN- begeleiders. Vanuit de BVN academie organiseren we cursussen, trainingen en workshops die aansluiten bij jouw vrijwilligersfunctie.

Ik wil meedoen!

Je kunt je aanmelden als actief lid door te reageren op één van de vacatures. Heb je zelf ideeën over wat je zou willen doen voor BVN en staat die functie er niet tussen? Stuur dan een mail naar info@borstkanker.nl waarin je uitlegt wat je zou willen doen.