Vrijwilligers

Vrijwilligers

BVN vrijwilligers

Dankzij onze vrijwilligers kunnen wij borstkankerpatiënten en mensen met een erfelijke/familiaire aanleg voor borstkanker nog beter helpen! Overweeg jij vrijwilliger te worden? Fijn! Met jouw hulp kunnen wij het verschil maken voor iedereen die met borstkanker te maken heeft (gehad).

Het organiseren van activiteiten voor lotgenoten, het beantwoorden van vragen of het verbeteren van de borstkankerzorg. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die op hun eigen manier een bijdrage willen leveren aan onze vereniging.

Bij BVN zijn verschillende vrijwilligersfuncties mogelijk, zoals:

 • B-actief
 • Bestuurslid
 • Congrespool
 • Gastlessen en presentaties geven
 • Lid van de ledenadviesraad
 • Lid van een expertgroep
 • Oncogen
 • Patient advocate
 • Redactielid van blad B
 • Serviceteam
 • Social media team
 • Standbemanning

B-actief

Veel (ex-)patiënten en naasten zetten zich vrijwillig in door lokale activiteiten voor lotgenoten te organiseren, zoals sportactiviteiten, gespreksgroepen en themabijeenkomsten. Dat doen ze onder de noemer ‘B-actief’. Je vindt deze activiteiten op de borstkankeragenda. Wil jij zelf een B-actief activiteit organiseren? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.

Expertgroepen

Bij BVN hebben we verschillende expertgroepen waarin vrijwilligers zich bezighouden met een bepaald thema. Zo hebben we de Expertgroep Late gevolgen, Eigen regie, Uitgezaaide borstkanker, Ouderen en Wetenschappelijk onderzoek.

Flexpool

Vind je het leuk om af en toe bij te springen als vrijwilliger? Dat kan in onze flexpool! Zo kun je bijvoorbeeld meelezen met nieuwe informatie of hulp verlenen tijdens grotere evenementen.

Ledenadviesraad

De Ledenadviesraad bestaat uit een groep van leden die we ten alle tijden om advies kunnen vragen gericht op beleidsmatige ontwikkelingen en beleidsvoering.

Patiënten Advies Groep (PAG)

De Patiënten Adviesgroep (PAG) is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Borstkankeronderzoekgroep (BOOG) en BVN. In de PAG zitten ervaringsdeskundigen die patiëntenperspectief inbrengen bij wetenschappelijk onderzoek. Deze functie vraagt van je om te verdiepen in wetenschappelijke informatie.

Patient advocates

Als patient advocate ben je onze oren en ogen van hoe de kwaliteit van zorg van de beleidstafel uitgevoerd wordt op de werkvloer van een ziekenhuis. Door jouw actieve inzet helpen we direct ziekenhuizen om hun zorg te verbeteren, maar signaleren we ook hoe een en ander landelijk loopt. Bij deze functie is het belangrijk dat je structureel de tijd hebt om aan de slag te gaan in een ziekenhuis bij jou in de regio.

Serviceteam

Vind je het leuk om in contact te komen met anderen? Dan is het Serviceteam wellicht wat voor jou. Patiënten en naasten kunnen bij dit team van geschoolde en ervaringsdeskundige vrijwilligers terecht om hun ervaring te delen en vragen te stellen. Het Serviceteam is zowel telefonisch als online bereikbaar.

Social media team

Onze vrijwilligers van het social media team houden de reacties van geïnteresseerden op onze Facebookpagina in de gaten. Waar nodig geven ze antwoord op vragen of verwijzen ze mensen door.

BVN academie

Iedere vrijwilligersfunctie vraagt om bepaalde kennis, ervaring, vaardigheden en talenten. We vinden het belangrijk dat we deze aspecten terugzien bij onze vrijwilligers en dat kennis en vaardigheden up-to-date blijven. Daarom bieden wij onze vrijwilligers vanuit de BVN academie verschillende soorten scholing aan.

Word vrijwilliger!

Ben je enthousiast geworden en wil jij het verschil maken voor borstkankerpatiënten en mensen met een erfelijke/familiaire aanleg voor borstkanker? Meld je aan als vrijwilliger bij BVN!

Heb je zelf ideeën over wat je zou willen doen voor BVN en staat die functie er niet tussen? Of heb je vragen over vrijwilligerswerk bij BVN? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Marieke Breunesse.

Steun
Page

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!